hétfő, 18 december 2017

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

 

 

 

Útifű maghéj és zabkorpa...

Útifű maghéj zabkorpával  Az egészséges életmódot és a helyes táplálkozást nem tanítják az iskolában. Mire felnövünk, nem tanuljuk meg azt, hogy mi a kedvező a testünknek. Sajnos többnyire nem is hallunk, olvasunk a azokról az eredményekről, melyeket orvos-természetgyógyász tudósok a legmodernebb kísérletek ezrei után vonnak le végkövetkeztetésként. De ez még a kisebbik baj. Mert felnőttként megismerhetjük az egészséges táplálkozás szabályait, azonban nagyanyáink, anyáink ránk örökített receptjeivel ennél sokkal hamarabb, első éveinktől fogva találkozunk. A házi konyha ízeihez és alapanyagaihoz úgy kötődünk, mint ha életünk szerves részei volnának.

A legtöbb ember csak akkor kap észbe, amikor valamilyen betegség környékezi meg. Van, aki változtat egy-két dolgot életmódján, van, aki még ekkor sem. A mai magyar átlag étkezés szinte minden szempontból ellentmond annak, amit egészségesnek nevezhetünk, de ellentmond a régi magyar konyha elveinek és ízeinek is. Egy átlagos étkezés során többnyire a legsavasítóbb, koleszterindús, vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban szegény ételek kerülnek fogyasztásra. Aki változtat, sokszor nem akarja elhagyni a megszokott ízeket, nem tud mit kezdeni az új, ismeretlen alapanyagokkal, még ha azok természetesebbek is mint a bevált élelmi anyagok. Különös módon, magukat egészséges étrenden élőknek tartó embereknél, gyakran tapasztalhatjuk, hogy csak egy-két életmód elvet tartanak be, egy-két egészséges ételt fogyasztanak, minden más marad úgy, ahogy a gyerekkorban megszokott konyha tanította.

 Nekik – és persze minden tudatos táplálkozónak – ideális természetes étrend kiegészítője lehet a zabkorpás útifűmaghéj.

A zabkorpa és útifűmaghéj kombinációja egy szerencsés keverék. Nincsen erőteljes, jellegzetes íze, tehát nem változtat ételeink alapízén. Rostdús mivolta ellensúlyozza a civilizációs étrend finomított ételeinek székrekedést okozó hatását. A zabkorpában található ásványi anyagok, vitaminok kiegészítik az ezekben gyakran hiányos étrendünket. Megkötik a zsírok egy részét, így védik a szívet és az érrendszert. Egy több ezer ember étrendjét tanulmányozó kísérletben megfigyelték, hogy azoknál, akik több rostot fogyasztanak, négyszer kisebb a szív eredetű halálozási ok.

A zabkorpa és az útifű maghéj kombinációja nagy mennyiségű és egymást kiegészítő, többfajta rostot is tartalmaz. A modern felgyorsult világ stresszhatásai, a zsírokban bővelkedő, szénhidrátdús, cukros ételek, a mozgásszegény életmód mellékhatása az elhízás, ami nemcsak népbetegség, de számos későbbi komoly betegség kezdeti stádiuma. Ennek elkerülésében is segíthet a zabkorpás útifű maghéj. A benne lévő rostok megszívják magukat vízzel, kitöltik a gyomrot és teltségérzetet okoznak. Kevesebbet kell ennünk. Ha tisztítókúrában fogyasztjuk, akkor kevésbé vagyunk éhesek, kevesebbet eszünk, viszont a zsírok egy részét megköti. Sőt az étel egy része, összekeveredve az oldhatatlan rostokkal, felszívódás nélkül távozik a szervezetből. Aki amúgy szereti a gyomrát, jót tesz magának, ha néha egy két-három hetes egészségkúrát végez és ennek során ételébe reggel és este egy teáskanálnyit a fenti keverékből is tesz. A fölösleges, többletfehérje, zsír és szénhidrát így távozhat és kevésbé terheli meg a szervezetet. Mivel azonban ételeinkben „eltűnik” a fenti keverék, ezért egész évben bármibe keverhetünk egy keveset. De az is kiváló, ha egy kúra során, étkezés előtt fél órával egy pohár meleg vízbe egy evőkanálnyit keverünk. Majd erre, amint tudunk, újabb, akár fél liter vizet fogyasztunk. És később is, a nap során nagy mennyiségű tiszta vizet iszunk. A keverék megszívja magát vízzel és nem csak az emésztés kezdeti szakaszában köti meg a káros anyagokat, hanem az emésztőrendszer egészéből segít leradírozni, kiszívni a lerakódásokat. Majd azok eltávolítását a széklet enyhe felpuhításával is elősegíti.

 Azonban ügyelnünk kell arra, hogy elkerüljük a helytelen alkalmazásból eredő, lehetséges mellékhatásokat!

          Ha nem iszunk elegendő vizet, akkor székrekedést okozhat, mert nagy mennyiségű vizet von magába.

          Ha túl kevés vízzel vesszük be, akkor fullasztó érzést okozhat, mert már a nyelőcsőben vizet szív magába.

          Ha valaki gyógyszereket fogyaszt, azokat, mint méreganyagokat, szintén magába szívhatja és eltávolítja ez a keverék, tehát, ha életünkhöz fontos ilyen kemikáliákat fogyasztanunk, konzultáljunk orvosunkkal vagy hagyjunk megfelelő hosszú szünetet a kettő bevétele közt. Ha például a gyógyszert reggel kell bevennünk, a salaktalanító keveréket este fogyasszuk.

          Ha valakinek alacsony a vércukor szintje, akkor ne keverje az ételbe a rostkeveréket, mert a cukrok felszívódását is csökkenti az ételből. Ami a túlsúlyosnak fogyókúrás hatás, a cukor problémával küzdőnek káros hatás lehet.

          Ne fogyasszunk túl sokat belőle, mert a sok, megszívva magát rengeteg folyadékkal, a gyomrot nyomhatja és akár hányingert okozhat.

Ha a szükséges feltételeket betartjuk, akkor rendszeres fogyasztásával látványos, pozitív változásoknak lehetünk tanúi testünkben. A felszín alatt, a szervezet vegykonyhájának bonyolult rendszerében titkos csodát teszünk.                               

írta: Kőhegyi Attila

 

 

BiOrganik Online Kft.

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

 

Vegan whole food trader

 

 ÖKOpiac MOM kulturális központ:

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

 

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Piac nyitva tartás

Szombat: 06.00-13.00

Vasárnap - Péntek: Zárva

 

 

 

 

 

 

BiOrganik Online Kft.

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

 

Vegan whole food trader

raktár / telephely:

1097 Budapest, Gubacsi út 47.

 

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Nyitva tartás

Hétfő - Csütörtök: 07.00 - 12.00 / 13.00 - 15.00

Péntek: 07.00 - 12.00 / Du.: Zárva

 

 

 

 

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...

 
 - Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk arra, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...