Egészségünk szempontjából kulcsfontosságú a belek állapota, ebben segít nekünk az útifű maghéj! A rostok segítik kipucolni a lerakódásokat és hozzásegítenek az optimális emésztéshez.

Míg más rostok dörzsölhetik a bélfalat, az útifű maghéj vízből képes akár tömegének hússzorosát is felszívni, minek következtében zselés állagot nyer, így halad végig az emésztőrendszeren.

A vékonybelünkben apró, bonyolult szerkezetű bélbolyhok találhatók, melyek össz felszíne egy teniszpálya nagyságú területnek feleltethető meg. Ezekben a bolyhokban rakódnak le a bomlástermékek és innen képes az útifűmaghéj lágyan felszívni és eltávolítani azokat, megelőzve az önmérgezést, az élősködők elszaporodását és az elsavasodást.

Az útifű maghéj 85%-os rosttartalmával a fentieken túl, csökkenti a koleszterin és vércukor szintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, migrénes panaszokat, segít székrekedés esetén. Használata hozzájárul olyan bőrbetegség leküzdéséhez, mint a pikkelysömör, ekcéma, akné és a bélflóra regenerálásához antibiotikumos kezelések alatt és után. Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre.

Fogyasztása ajánlott: emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén, kúra szerű alkalmazásra az emésztőrendszer tisztításához.